Menu

onsdag 24. januar kl 16.00 - mandag 05. marts kl 09.00

Den 30. november 1918 anerkendte Kong Christian X Island som en suveræn stat og den 1. december samme år, blev suveræniteten vedtaget af det islandske Alting.

Den islandske Tegnebog er et manuskript, der er opbevaret på Árni Magnússon Instituttet for islandske studier i Reykjavik. Denne bog er unik i samlingen af islandske middelalderhåndskrifter og er en af tre dusin bevarede modelbøger i Vesteuropa. Bogen har en international relevans og værdi som en kultur artfakta, på grund af sjældenheden af sammenlignelige håndskrifter.

Den middelalderlige Tegnebog præsenterede temaer og former i overensstemmelse med traditionerne. For kunstnere, var modelbogen lige så nødvendigt et værktøj som pensel og maling. Tegningerne havde til formål at være model til forskellige kunstformer, primært med kristne temaer. Modellerne i den islandske tegnebog belyser den kristne ikonografi fra middelalderen og den islandske kulturarv. De blev skabt af fire ukendte kunstnere i perioden fra 1330 – 1500. Bogen opstod i flere trin og der udviklede sig over tid.

Udstillingen indeholder mange forstørrede kopier af modellerne fra Tegnebogen, modellernes ikonografi, udviklinger og stilistiske detaljer bliver forklaret med en lille tekst.

Den islandske ambassadør, Benedikt Jónsson, åbner udstillingen, der er en del af en række udstillinger, der markerer 100 års jubilæet for selvstændigt Island.

24. Januar - 5. marts 2018

Fernisering 24. januar kl. 16 - Fri entré


Du kan læse mere om 100 års jubilæet for Islands selvstændighed her.